Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 19:24 - Как и къде да нанасяме парфюмите
Автор: parfiums Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 392 Коментари: 0 Гласове:
2



  Малко история... и нови технологии

В миналото се е смятало, че точките на пулс – китки, задколенни капачки и зона зад ушите, са най-подходящите места за нанасяне на парфюм. Причината за това е че комбинацията от съставки на парфюма го активизира в следствие допира и топлината на тялото. Днес технологиите за създаване на парфюми са усъвършенствани. Достатъчно е ароматът да бъде нанесен в горната част на тялото, в зависимост от предпочитанията на жената или мъжа. След няколко минути той обгръща с уханието си цялото тяло, както и зоната около него.

Придаване на ефект - присъствие, дискретност и съблазън

Изборът за нанасяне на парфюм зависи от желанията на човека, който го използва. Въпреки че днешните аромати са качествени и дълготрайни, правилната им употреба е цяло изкуство. Необходимо е да се преценят горещите точки от тялото, които биха осигурили търсения ефект. Ароматът може да напомня присъствие, да издава дискретност, умело да подчертава външния вид и да достига до съблазън.

Места и техники за нанасяне на парфюмите

Независимо от това, препоръчително е да се впръсква директно върху кожата, преди да се сложи облеклото.

- Когато се нанася върху китките – те не трябва да се втриват една в друга, защото по този начин уханието отслабва и се разсейва;

- Когато се нанася между гърдите – препоръчително е това да става на облачета, от разстояние 15-20 см.;

- Когато се нанася по врата – добре е също да се впръсква от 15-20 см., защото в противен случай биха останали концентрирани петна по кожата;

- Когато се нанася зад ушите – първо напръскайте връхчетата на пръстите си и после внимателно втрийте аромата;

- Когато се нанася зад коленете – умереността нека бъде предизвикателство, защото там ароматът ще се запази най-дълго;

- Когато се нанася върху косата – знайте, че мастните жлези по скалпа ще направят миризмата по-остра и това не е най-препоръчителното място за парфюмиране. Индийските жени не се съобразяват с този факт и нанасят аромата най-често по косите си.

Хитринки за светла/тъмна/суха/мазна кожа.

- Есте Лаудер – кралицата на световната козметична индустрия съветва да пръснем два пъти във въздуха и да преминем през ароматния воал, за да ни обгърне. Малка хитрост за по-продължително ухание е парфюма да се нанася върху влажна кожа, непосредствено след душ.

- Трайността на парфюма зависи не само от зоната, върху която е нанесен. Значение оказва и типът на кожата.

- Светлата кожа запазва ароматът по-кратко от тъмната и се нуждае от по-често впръскване.

По-мазната кожа гарантира по-дълготраен аромат от по-сухата.

Как влияе парфюма върху бельото, дрехите и бижутата?

Ако все пак по навик първо се обличате и след това нанасяте любимия си парфюм, важно е да знаете няколко неща. Тъканта на бельото или дрехата може да се увреди от някои съставки в парфюма, които имат избелващ или оцветяващ ефект. За да се избегне това, напоследък има тенденция хората да пришиват парче вълнен или плюшен плат от вътрешната страна на дрехите си и да нанасят парфюма върху него. По този начин не само тъканите остават здрави, но и изпаренията на парфюма разпростират неговото ухание по цялата дреха. Избягвайте и пръските върху бижутата си. Металите и перлите са особено податливи на промени.

Прочетено в http://parfiumi-online.com


Тагове:   парфюм,


Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: parfiums
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 10036
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930